Zeytinburnu Esnafı | Sınır Etkisi


share close

Zeytinburnu Esnafı | Sınır Etkisi

“ Acı hepimizin acısı bölge insan ayırt etmeden ulaşabildiğimiz yere kadar devam..”
Depremin 5. gününde umudunu kaybetmeyen gönüllü, çalışanlar ve depremzedelerin bölgedeki umut dolu çalışmaları sürerken Türkiye tek bir yürek olmuş canla başla bölgelere yardım göndermeye devam ediyor. Yüreği güzel insanlardan bir grup da Zeytinburnu Esnafı.. Kendi imkanları dahilinde yardımlar hazırlayan Zeytinburnu semtindeki esnaflar yardım götürecekleri bölgeye kadar gidip malzemeleri elleri ile depremzedelere teslim ediyor.

AFAD tarafından yapılan açıklamada, Kahramanmaraş merkezli depremlerde 18 bin 342 kişinin hayatını kaybettiği, 74 bin 242 kişinin yaralandığı açıklandı. Türkiye'deki depremler Suriye'nin İdlib, Halep, Hama, Lazkiye, Tartus ve Rakka illerinde de şiddetli hissedildi, büyük yıkımlar meydana geldi. Son verilere göre ülkede, depremler nedeniyle en az 3 bin 162 kişi hayatını kaybetti, 5 bin 235 kişi yaralandı.
Suriyeli sivil savunma grubu Beyaz Baretliler, muhaliflerin elindeki kuzeybatı Suriye'deki durumun oldukça kötü olduğunu açıkladı. Her yerin “ölüm kokusu” ile kaplı olduğunu belirtilen topluluk uluslararası arama kurtarma ekipmanı istedi. Beyaz Baretliler tarafından yapılan Twitter paylaşımında ise “İdlib şehrinin batısındaki bir kasaba olan Salqin’in mahallelerinde ölüm her yerde. Her tarafta ölüm kokusu var." denildi.
Bununla birlikte, deprem kamplarında birlikte kalan Suriyeliler ve Türkler, gıda ve ısınma konusunda birbirlerine yardım ediyor.
.
.
.
.
.
.
#turkiye #sınıretkisi #deprem #kahramanaraş #adıyaman #hatay #urfa #kilis #adana #diyarbakır #malatya #gaziantep #osmaniye #enkaz #ohal #olağanüstühal #yardım #istanbul #göçük

Sınır Etkisi Podcast paylaştı: 10 Şubat 2023 Cuma

الإعلام الموجّه يشوه الحقيقة في بلادنا ويطيل أمد الحرب..

سوريا بحاجة للصحافة الحرة.. ونحن بحاجتك لنبقى مستقلين..

ادعم عنب بلدي

دولار واحد شهريًا يصنع الفرق..

card_giftcard اضغط هنا للمساهمة

Rate it