Mehcer Edebiyatı: Göç ve Göçmenlik Üzerine Edebi Bir Yolculuk | Sınır Etkisi pod04
Bugünkü podcast bölümümüzde, Alfonso Cuarón’un distopik başyapıtı “Children of Men” filmi üzerinden insan hakları ve göçmenlik krizine dair derin bir sohbet gerçekleştiriyoruz.
Filmdeki distopik gelecek, insanoğlunun kısırlıkla yüzleşmesi sonucu dünya çapında yaşanan kaos ve hükümetlerin otoriterleşmesini konu alıyor. Ancak, bu kaosun ortasında en çok etkilenenler kim? Göçmenler… Filmin sunduğu göçmenlik, toplama kampları ve insan hakları ihlalleri üzerine düşündükçe, günümüz dünyasında yaşanan krizlerle paralellikler kuruyoruz.
Hem film severlere hem de göçmenlik ve insan hakları konularına ilgi duyanlara hitap eden bu bölümde, insanlık adına umudu kaybetmemek gerektiğini hatırlatıyoruz.
Eğer distopik filmler, toplumsal sorunlar ve insan hakları üzerine derin sohbetler ilginizi çekiyorsa, bu bölümü kaçırmayın!
Umut Yoksa İnsanlık Ne Yapar? “Children of Men” | Sınır Etkisi
pod04
Prepared and presented By: Kader Işık
Tagged as: Alfonso Cuarón, Bilim Kurgu, Children of Men, Distopik Filmler, Distopya, Film Analizi, Göç, Göçmenlik, insan hakları, Kimlik Krizi, Mülteci Krizi, Otoriter Rejimler, Sosyal Adalet, Toplumsal Çöküş, Umutsuzluk.
Propaganda distorts the truth and prolongs the war..
Syria needs free media... We need your support to stay independent...
Support Enab Baladi
$1 a month makes a difference..
Copyright © 2021 Enab Baladi. Enab Baladi is a nonprofit charitable 501(c)(3) organization, Tax ID. 46-3313735