play_arrow

اجتماعي

CEHENNEM BOŞ çünkü şeytanlar burada.. | Sınır Etkisi

pod04 يونيو 13, 2024 2


Background
share close

Köşemize çekilip toplumun yozlaşmasından, ahlaksızlığından ve her türlü korkunç suçun devlet, hükümet, siyaset, hukuk, kolluk ve toplum vicdanı nezdinde artık olağan hale geldiği bugünlerde… 

İnsan toplumu nasıl oluştu, nasıl gelişti ve en önemlisi sonumuz nasıl olacak? İşte bu sorulara cevap bulmak umuduyla yapılan bir deneyden bahsetmek istiyoruz. ”Universe 25” 

25. Evren deneyine toplumu, toplum haklarını yani insanı ve insan haklarını bilimsel deneylerle daha iyi anlayabilmek için buyurun..

Sınır Etkisi programında bu haftaki konumuz ”şeytanlaşmış insanlık” !

  • cover play_arrow

    CEHENNEM BOŞ çünkü şeytanlar burada.. | Sınır Etkisi
    pod04

إعداد وتقديم: Kader Işık

وسوم: , , , , , , , , , , , , , , , .

الإعلام الموجّه يشوه الحقيقة في بلادنا ويطيل أمد الحرب..

سوريا بحاجة للصحافة الحرة.. ونحن بحاجتك لنبقى مستقلين..

ادعم عنب بلدي

دولار واحد شهريًا يصنع الفرق..

card_giftcard اضغط هنا للمساهمة

Rate it
الحلقة السابقة
Sınır Etkisi
2
play_arrow
share playlist_add
close
  • 2

اجتماعي

Gazze’den Mektup Var! Gassan Kanafani | Sınır Etkisi

pod04 يونيو 6, 2024

Kanafani, bir milletin yaşadığı bunalımın kendi muhayyilesinde bıraktığı tortuyu ideolojiye malzeme yaparak heba etmiyor; estetik düzlemde ebedileştiriyor. Yazarın çoğu hikâyesinde, iki ucu da zehir tadındaki “kalmak” ve “gitmek” ihtimalleri arasında salınan karakterlere rastlıyoruz. “Gazze’den Mektup” adlı hikâyesi de bu iki seçenekten birinde karar kılmış karakterin Gazze’deki Şeciye mahallesinden çocukluk arkadaşı Mustafa’ya yazdığı mektup formunda bir metin… Hikâyede Kaliforniya Üniversitesi’nin inşaat mühendisliği bölümünden kabul almış anlatıcı, “suyun, yeşilin ve güzel insanların” şehri Sacremento’ya, can dostunun yanına gitmek üzere Gazze’den niçin ayrılamayacağını dile döktüğü mektup.

قراءة المزيد trending_flat