play_arrow

اجتماعي

Gazze’den Mektup Var! Gassan Kanafani | Sınır Etkisi

pod04 يونيو 6, 2024 2


Background
share close

Gassan Kanafani, küçük yaşlarda ailesiyle beraber ülkesinden ayrılmak zorunda kalmış, kısa ömrü boyunca mülteci vasfıyla yaşamış; hem Filistin meselesini dünyaya duyurmaya çalışan bir gazeteci hem de direniş edebiyatının güçlü kalemlerinden…

Yazarın çoğu hikâyesinde, iki ucu da zehir tadındaki “kalmak” ve “gitmek” ihtimalleri arasında salınan karakterlere rastlıyoruz.

Sınır Etkisi programında bu  hafta “Gazze’den Mektup” adlı hikâyeyi inceliyoruz.

  • cover play_arrow

    Gazze’den Mektup Var! Gassan Kanafani | Sınır Etkisi
    pod04

إعداد وتقديم: Kader Işık

وسوم: , , , , , , , , , , , , , , , .

الإعلام الموجّه يشوه الحقيقة في بلادنا ويطيل أمد الحرب..

سوريا بحاجة للصحافة الحرة.. ونحن بحاجتك لنبقى مستقلين..

ادعم عنب بلدي

دولار واحد شهريًا يصنع الفرق..

card_giftcard اضغط هنا للمساهمة

Rate it
الحلقة السابقة
Sınır Etkisi
2
play_arrow
share playlist_add
close
  • 2

اجتماعي

Aynı Katliam Aynı Çaresizlik | Sınır Etkisi

pod04 مايو 30, 2024

Her iki durumda da kadınların ve çocukların sistematik olarak hedef alınması toplumsal yapının bozulmasına ve kültürel kimliklerin silinmesine hizmet ediyor. Gazze'de aşırı güç kullanımı ve bunun sonucunda ortaya çıkan insani krizler, Karayipler'deki sömürgeci fetihleri ​​hatırlatan daha geniş bir kontrol ve tahakküm stratejisini yansıtıyor. Bu paralellikleri tanımak, savunmasız nüfuslara karşı tekrarlanan şiddet kalıplarını anlamak açısından çok önemlidir. Bu tür şiddet eylemlerine karşı dayanışma ve savunuculuk ihtiyacının altını çizerek, çatışmanın temel nedenlerini ele almanın ve etkilenen toplulukları desteklemenin önemini vurguluyor. Bu tarihsel ve çağdaş trajediler üzerinde düşünürken, bu toplulukların dayanıklılığını kabul etmek ve bu tür vahşetlerden arınmış bir gelecek için çalışmak zorunludur.

قراءة المزيد trending_flat