play_arrow

اجتماعي

Aynı Katliam Aynı Çaresizlik | Sınır Etkisi

pod04 مايو 30, 2024 2


Background
share close

Karayipler’deki sömürgeleştirme tarihi, Avrupalı ​​sömürgecilerin uyguladığı acımasız taktikleri yansıtan kadın ve çocuk öldürme eylemleriyle gölgelenmiştir. Bu vahşet, yerli halkları bastırmaya ve yok etmeye yönelik daha büyük bir stratejinin parçasıydı. ”Kızılderili Katliamı” yüzyıllar öncesinde yaşanmış fakat günümüzde isim ve mekan değiştirerek aynı strateji ile katliama Filistin halkı üzerinden devam ediyor.

Sınır Etkisi programında  bu haftaki konumuz, yüzyıllar önce soykırım sonucu yok edilen Kızılderililer ve günümüzde yine bir soykırıma yok edilmemek için direnen Filistin halkının benzeşen soykırım tarihi..

  • cover play_arrow

    Aynı Katliam Aynı Çaresizlik | Sınır Etkisi
    pod04

إعداد وتقديم: Kader Işık

وسوم: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , .

الإعلام الموجّه يشوه الحقيقة في بلادنا ويطيل أمد الحرب..

سوريا بحاجة للصحافة الحرة.. ونحن بحاجتك لنبقى مستقلين..

ادعم عنب بلدي

دولار واحد شهريًا يصنع الفرق..

card_giftcard اضغط هنا للمساهمة

Rate it
الحلقة السابقة
Sınır Etkisi
1
play_arrow
share playlist_add
close
  • 1

حقوقي

”Bugün tarihi bir gün!” Sığınma ve Göç Anlaşması | Sınır Etkisi

pod04 مايو 23, 2024

Avrupa Birliği’nin (AB) yürütme organı olan Avrupa Komisyonu, düzensiz göçün önlenmesi amacıyla daha sıkı önlemler içeren yeni Sığınma ve Göç Anlaşması’nı onayladı. Anlaşma, Türkiye’nin de aralarında bulunduğu AB üyesi olmayan geçiş ülkeleri ile ortaklıkların güçlendirilerek yasa dışı göçün önlenmesini de içeriyor. İnsan hakları kuruluşlarına göre, yeni anlaşma çok sayıda sığınmacının Türkiye ve Tunus gibi “geçiş ülkelerine” geri gönderilmesine yol açacak.

قراءة المزيد trending_flat