play_arrow

تعليمي

“Gökyüzünden Gelen Cehennem” Fosfor Bombaları | Sınır Etkisi

pod04 ديسمبر 28, 2023 2


Background
share close

Tarihte ilk kez İngiltere tarafından kuzey Irak’ta Kürtler’e ve Anbar’da İngilizlere karşı direnen Araplara karşı 1920 yılında kullanıldığı rapor edilen beyaz fosfor bombası, yakın dönemlerde Saddam tarafından Halepçe’de (1988), ABD tarafından Irak’ta (2004) ve İsrail tarafından Gazze’de, Rusya-Esad rejimi tarafından Suriyede kullanılmış  ve artık hepimizin aşina olduğu bir kimyasal.. ”Beyaz Fosfor”

Bugün sizlere, savaş alanlarında kullanılan ve insan haklarına yönelik ciddi endişelere yol açan bir silah türü olan fosfor bombalarını ele alacağız.Fosfor bombalarının kullanımının uluslararası hukuka etkilerini derinlemesine inceleyeceğiz.

  • cover play_arrow

    “Gökyüzünden Gelen Cehennem” Fosfor Bombaları | Sınır Etkisi
    pod04

 

إعداد وتقديم: Kader Işık

وسوم: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , .

الإعلام الموجّه يشوه الحقيقة في بلادنا ويطيل أمد الحرب..

سوريا بحاجة للصحافة الحرة.. ونحن بحاجتك لنبقى مستقلين..

ادعم عنب بلدي

دولار واحد شهريًا يصنع الفرق..

card_giftcard اضغط هنا للمساهمة

Rate it
الحلقة السابقة
Sınır Etkisi
2
play_arrow
share playlist_add
close
  • 2

اجتماعي

Tekne İnsanları | Sınır Etkisi

pod04 ديسمبر 26, 2023

"Şu an teknede 83 kişiyiz. Gördüğünüz gibi hepimiz üst üste oturmuşuz. Aramızda yaklaşık 30 kadın var. 15 çocuk var aramızda. İkisi hasta. Aramızda kalp rahatsızlığı olanlar var. Bizi almaları için Yunan polislerini bekliyoruz. Yemek yok, su yok..." "Halen denizin ortasındayız. Polis etrafta dolaşıyor, gelip gidiyor. Kadın ve çocuklar iyi değiller. Bir şeyler yapmalısınız. Rüzgar almış götürüyor bizi. Dalgalar yükseliyor ve akşama kalırsak kötü olur."

قراءة المزيد trending_flat