play_arrow

اجتماعي

Rotamız Belli : Mülteci Olmak | Sınır Etkisi

pod04 نوفمبر 9, 2023 4


Background
share close

Varlığımızı hissetmeye başladığımızdan itibaren bir saat sonrasını, akşamımızı, sabahımızı, beş yıl on yıl sonrasını hatta yaşlılığımızı planlayıp dururuz. Hatta şuan senin de bir saat sonrası için planın var değil mi ?! Ya da bir hafta bir ay bir yıl sonrası için.. 

İnsanız bizden başka bir varlık bu planlamaları yapmaz. Sizce insanlar plansızlaşmaya ne zaman başlar? Eğer şuan sizin bütün hayatınız için hayal edip planladığınız o hayat rotanız bir anda değişse ne yapardınız? 

Gelin hep birlikte bu hafta bu sorunun cevabını Sınır Etkisi’nde tartışalım.

 

  • cover play_arrow

    Rotamız Belli : Mülteci Olmak | Sınır Etkisi
    pod04

 

إعداد وتقديم: Kader Işık

وسوم: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , .

الإعلام الموجّه يشوه الحقيقة في بلادنا ويطيل أمد الحرب..

سوريا بحاجة للصحافة الحرة.. ونحن بحاجتك لنبقى مستقلين..

ادعم عنب بلدي

دولار واحد شهريًا يصنع الفرق..

card_giftcard اضغط هنا للمساهمة

Rate it
الحلقة السابقة
Sınır Etkisi
3
play_arrow
share playlist_add
close
  • 3

اجتماعي

Hanzala’nın yüzü, Filistin özgür olduğunda görülecek | Sınır Etkisi

pod04 نوفمبر 2, 2023

"Hanzala 10 yaşında doğdu ve her zaman 10 yaşında olacak. Vatanına döndüğünde de 10 yaşında olup büyümeye başlayacak. Doğanın kanunları ona işlemeyecek. O eşsiz. Her şey vatanına döndükten sonra normalleşmeye başlayacak. Onu yoksul ve acının sembolü olarak resmettim ve adını Hanzala koydum. En başta Filistinli bir çocuktu. Fakat şuuru, onu ulusaldan uluslararası bir yere taşıdı. Basit fakat sert bir çocuk. İşte bu nedenle insanlar onu sahiplendi ve kendi duygularını temsil ettiğini hissetti. Hanzala sadece Filistinli bir çocuk değil, siyonistlerin işgallerine karşı çıkan, insanların haklarını savunan bir çocuk. "Hanzala'nın gözünde yoksullar Filistinlidir. Ezilenler, mazlumlar hepsi Filistinlidir. Sadece bir ülke olarak değil, insanî anlamda bir Filistin."

قراءة المزيد trending_flat