play_arrow

تعليمي

”Hayvanlaşmış İnsanlar” | Sınır Etkisi

pod04 نوفمبر 30, 2023 3


Background
share close

Yoav Galant, “Biz insan hayvanlarla savaşıyoruz ve buna göre hareket ediyoruz”

Gazze’de Hamas’la savaşı yönetmek için kurulan mini İsrail hükümeti, İsrail Savunma Bakanı Yoav Galant’ın Şeridi tamamen kuşatma emrini verdiğinde yaptığı açıklamayla hepimize o soruyu sordurdu ”hayvanlaşmış insan?” Hangi insan hakları, hangi savaş hukuku bunu kabul edebilir ki?

Dünya tarihi, insanların birbirine acımasız davranışlar sergilediği olaylarla doludur. Sadece son yüzyıla baktığımızda bile insanların gaz odalarında yakıldığı, akıl almaz işkenceler nedeniyle hayatlarını kaybettiği, kimyasal silahlara maruz bırakıldığı ya da cinsel şiddete uğradığı pek çok olay örneği görebiliriz. Bunlar ve benzeri acımasız eylemleri gerçekleştiren kişilerin genellikle yaptıklarından zevk aldıklarına ilişkin kanıtlar bulmak da zor değildir. Peki, insanlar nasıl bu kadar kolayca, hatta keyif alarak başkalarına zarar verebilirler?

Sını Etkisi programında konumuz insanlıktan çıkarılmak.

  • cover play_arrow

    ”Hayvanlaşmış İnsanlar” | Sınır Etkisi
    pod04

إعداد وتقديم: Kader Işık

وسوم: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , .

الإعلام الموجّه يشوه الحقيقة في بلادنا ويطيل أمد الحرب..

سوريا بحاجة للصحافة الحرة.. ونحن بحاجتك لنبقى مستقلين..

ادعم عنب بلدي

دولار واحد شهريًا يصنع الفرق..

card_giftcard اضغط هنا للمساهمة

Rate it
الحلقة السابقة
Sınır Etkisi
5
play_arrow
share playlist_add
close
  • 5

اجتماعي

Nedir Bu Akran Zorbalığı? | Sınır Etkisi

pod04 نوفمبر 23, 2023

Mülteci çocukların öğrenim yaşamını olumsuz etkileyen temel faktörlerden birinin dil sorunu diğerinin ise okulda yaşadığı duygusal, davranışsal ve bilişsel sorunlar olduğu ifade edilmektedir. Öğrenciler bu tarz yaşantılar sonucu değersiz ve kabul edilmez olduklarını düşünerek başarmaya yönelik bir çaba gösterme yerine kendilerini çevrelerinden soyutlama yoluna giderler.

قراءة المزيد trending_flat