play_arrow

اجتماعي

Bir Savaş Silahı ”Açlık” | Sınır Etkisi

pod04 يناير 18, 2024 2


Background
share close

“İnsanlık nerede? Milyonlarca sivil, dünyanın gözü önünde topluca cezalandırılıyor. Açlığı savaş silahı olarak kullanmanın hiçbir açıklaması olamaz. Dünya liderleri yaşananları oturup izlemeye devam edemez. Harekete geçmek zorundalar ve hemen şu an harekete geçmek zorundalar. Durum her geçen gün kötüye gidiyor. Çocuklar, sürekli yapılan bombardımanlar nedeniyle ağır travma yaşıyor, içtikleri su kirli ya da karneyle veriliyor. Çok geçmeden aileleri onları besleyemeyebilir. Gazzelilerin Etiyopya, Sudan, Suriye ve Yemen daha ne kadar dayanması bekleniyor?”

Uluslararası silahlı çatışmalarda sivil halkın açlığa mahkûmiyeti İnsani Uluslararası Hukuka göre savaş suçu teşkil ederken uluslararası niteliği olmayan silahlı çatışmalarda sivil halkın açlığa mahkûmiyeti konusunda boşluk bulunmaktadır. Oysa sivil halkın açlığa mahkûmiyeti iç savaşta sıklıkla olağan bir savaş yıldırma yöntemi olarak kullanılmaktadır.

Sınır Etkisi programında bu hafta tok karnımız ile açlığı konuşmaya çalışıyoruz..

  • cover play_arrow

    Bir Savaş Silahı ”Açlık” | Sınır Etkisi
    pod04

إعداد وتقديم: Kader Işık

وسوم: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , .

الإعلام الموجّه يشوه الحقيقة في بلادنا ويطيل أمد الحرب..

سوريا بحاجة للصحافة الحرة.. ونحن بحاجتك لنبقى مستقلين..

ادعم عنب بلدي

دولار واحد شهريًا يصنع الفرق..

card_giftcard اضغط هنا للمساهمة

Rate it
الحلقة السابقة
Sınır Etkisi
play_arrow
share playlist_add
close

اجتماعي

”İstismar” Çocuk Hakları | Sınır Etkisi

pod04 يناير 11, 2024

Kilis'te 4 Nisan'da okuldan çıktıktan sonra kaybolan 9 yaşındaki Suriyeli Gina Mercimek'in, su kuyusunda öldürülmüş olarak bulunmasına ilişkin dava Kilis 2. Ağır Ceza Mahkemesinde görüldü. Cinsel istismar ve canavarca hisle insan öldürmek suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis talebiyle yargılanan Azittin A. ve Hüseyin B. hakkında tutukluluk hallerinin devamına karar verilirken soruşturmaya gizlilik kararı verildi. Bir sonraki duruşma 19 Ocak 2024'e ertelendi.

قراءة المزيد trending_flat