play_arrow

اجتماعي

Kaybolan insan hakları aktivisti ‘Ahmed Katie’ nerede? | Sınır Etkisi

pod04 ديسمبر 7, 2023 4


Background
share close

İstanbul Yusupaşa’daki işyerinden 27 Kasım’da çıkan geçici koruma statüsündeki insan hakları savunucusu Ahmed Katiya’dan “Emniyet’ten çağırıldığını” bildirmesinden sonra haber alınamıyor. Sığınma Hakları Platformu, Katie’nin durumuyla ilgili acil bir inceleme yapılması çağrısında bulundu. 27 Kasım 2023 tarihinde akşam üstü Yusupaşa’daki işyerinden çıktığından bu yana haber alınamıyor.

Sınır Etkisi programının bu bölümünde İstanbul’da yaşayan Suriyeli insan hakları aktivisti Ahmed Katiya’nın kaybolbası ile ilgili konuşuyoruz. Sığınmacı Hakları Platformu adına açıklama yapan Yıldız Önen ve Katıe ailesinin avukatı Nurullah Çelen’in açıklamalarını dinleyelim.

  • cover play_arrow

    Kaybolan insan hakları aktivisti ‘Ahmed Katie’ nerede? | Sınır Etkisi
    pod04

إعداد وتقديم: Kader Işık

وسوم: , , , , , , , , , , , , , .

الإعلام الموجّه يشوه الحقيقة في بلادنا ويطيل أمد الحرب..

سوريا بحاجة للصحافة الحرة.. ونحن بحاجتك لنبقى مستقلين..

ادعم عنب بلدي

دولار واحد شهريًا يصنع الفرق..

card_giftcard اضغط هنا للمساهمة

Rate it
الحلقة السابقة
Sınır Etkisi
3
play_arrow
share playlist_add
close
  • 3

ثقافي

”Makeba” Şarkısının Hikayesi | Sınır Etkisi

pod04 ديسمبر 5, 2023

Büyük bir şarkıcı olmasının yanısıra, Makeba bir insan hakları savunucusu idi. Güney Afrika Cumhuriyetinde 1948-1991 yılları arasında uygulanan ırkçı apartheid sistemine karşı olan ve buna karşı savaşan Makeba’nın pasaportu 1960 yılında iptal ediliyor. 1963 yılında ise vatandaşlığı iptal edilip, ülkesine dönme hakkı elinden alınıyor. Makeba ülkesine ancak 1990 yılında geri dönebiliyor.

قراءة المزيد trending_flat