play_arrow

اجتماعي

Yıkılan Güzellik Algısı | Sınır Etkisi

pod04 فبراير 29, 2024 4


Background
share close

Almanya’da düzenlenen “Miss Germany 2024” isimli güzellik yarışmasında 39 yaşındaki İranlı göçmen Apameh Senauer ülkenin en güzel kadını seçildi.

 Almanya güzeli seçilen göçmen bizlere benzer hikayeye sahip olan dünyanın en koyu tenli insanı Güney Sudanlı model Nyakim Gatwech hatırlattı. İki güçlü kadının farklı gibi görünse de birçok benzer noktaları olan hikayesi oldukça ilgi çekici.

Gelin hep birlikte ”unvan” sahibi olmanın nasıl insanlar üzerindeki güzellik algısına meydan okuduğunu ve  sonuçlarındaki ilham verici hikayeleri konuşalım..

  • cover play_arrow

    Yıkılan Güzellik Algısı | Sınır Etkisi
    pod04

إعداد وتقديم: Kader Işık

وسوم: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , .

الإعلام الموجّه يشوه الحقيقة في بلادنا ويطيل أمد الحرب..

سوريا بحاجة للصحافة الحرة.. ونحن بحاجتك لنبقى مستقلين..

ادعم عنب بلدي

دولار واحد شهريًا يصنع الفرق..

card_giftcard اضغط هنا للمساهمة

Rate it
الحلقة السابقة
Sınır Etkisi
2
play_arrow
share playlist_add
close
  • 2

تعليمي

Amalek: Filistinliler ve Araplar | Sınır Etkisi

pod04 فبراير 22, 2024

İbranice İncil'de Amalek , eski İsrail'in ezeli rakibi olarak görülen hem bir ulus hem de göçebe bir kabiledir. Mısır'dan Çıkış'ta Amalekliler'in Mısır'dan kaçan İsrail kabilesine saldırdığı söyleniyordu . İsrail Amalekliler'i mağlup etmesine rağmen Amalek soyunun üzerine ilahi bir lanet konuldu. Mukaddes Kitap Amalekliler'in günümüzde modern İsrail sınırları içerisinde yer alan Necef bölgesinde yaşadığını belirtir. Amalek milleti artık mevcut olmasa da, Yahudi halkına karşı yürütülen her türlü antisemitizmde sinsi bir düşmanın anısı hâlâ yaşıyor .

قراءة المزيد trending_flat