play_arrow

اجتماعي

3D Din, Dil, Deri – Göçmen Sağlığı | Sınır Etkisi

pod04 أبريل 4, 2024 1


Background
share close

Dr. Sine Aras Akten ile gerçekleştirdiğimiz röportajın 2. bölümü ile karşınızdayız!

Göçmenler gittikleri ülkelerde genellikle yiyecek, su, elektrik, yakıt ve tıbbi gereksinimler gibi temel haklara erişim, hareket özgürlüğü ve hiçbir yasal hakkı olmadığı için ciddi sağlık problemleri yaşamakta ve gittikleri yerlerde de ciddi sağlık problemlerine sebep olabilmektedirler. Ülkelerin en korktuğu şey göçmenlerin ülkeye bulaşıcı hastalıklar getirmesidir.

Dr. Sine Aras Akten ile birlikte göçmen sağlığını masaya yatırıp, doktor-hasta (göçmen) ilişkisindeki sorunlara yönelik birçok örneği ele alarak çözüm sürecinin nasıl olması gerektiğini tartışıyoruz.

Keyifli Dinlemeler..

  • cover play_arrow

    3D Din, Dil, Deri – Göçmen Sağlığı | Sınır Etkisi
    pod04

 

إعداد وتقديم: Kader Işık

وسوم: , , , , , , , , , , , , , , , , , , .

الإعلام الموجّه يشوه الحقيقة في بلادنا ويطيل أمد الحرب..

سوريا بحاجة للصحافة الحرة.. ونحن بحاجتك لنبقى مستقلين..

ادعم عنب بلدي

دولار واحد شهريًا يصنع الفرق..

card_giftcard اضغط هنا للمساهمة

Rate it
الحلقة السابقة
Sınır Etkisi
play_arrow
share playlist_add
close

تعليمي

Sosyal Denge ve Toplum Sağlığı – Dr. Sine Aras Akten | Sınır Etkisi

pod04 مارس 28, 2024

Toplumsal sorunlara ve problemlere tıp gözlüğü ile bakan ve yaşanılan sorunlara geniş çerçeveli çözümler üreten bir doktor düşünün. Dr. Sine Aras Akten çoğunuz belki onu ABD de yaşayan Türk doktor olarak tanıyorsunuz. Bir de corona ve deprem zamanında haber kanallarında toplum sağlığı hakkında, toplum-sağlık ilişkisi üzerine söyleşiler röportajlar yaparken gördünüz. Bir doktor profili olarak pek alışık olmadığımız şekilde bizlere dokunuyor aslında Sine Hanım, kitaplar yazıyor şiir edebiyatla çok yakından ilişkili sosyal medya hesaplarını açıp şöyle bir göz gezdirseniz bir blogger edası ile yazılarının arasında kayboluveriyorsunuz. 

قراءة المزيد trending_flat