play_arrow

توثيقي

Kocaman Gözler İçinde ”İŞKENCE” | Sınır Etkisi

pod04 يونيو 27, 2024 2


Background
share close

Bazen siyah beyaz bir filimde gözlerde mors alfabesini kullanarak  işkenceye uğradığını anlatmaya çalışan esirler gördük, bazen af getirildi diye sevinip otobüsten inmesini bekleyen yakınını tanımayan kendini bile unutmuş gözler gördük, bazen de yemyeşil gözlerin içinde bitmişlik, yorulmuşluk ve çaresizlik gördük..

Gözler ne çok şey anlatır değil mi? Koskoca İŞKENCE yi bile anlatabilir bir çift göz..

Avrupa İnsan Hakları Sözleşmesinin 3. maddesinde; ‘’ Hiç kimse işkenceye veya insanlık dışı ya da aşşağılayıcı muamele veya cezaya tabi tutulamaz.’’ hükmü mevcuttur. Bu hüküm Avrupa İnsan Hakları Sözleşmesinin 14 kelime ile en kısa hükmüdür. Ancak metnin kısa olması taşıdığı anlamın derinliğini azaltmaz. 

Sınır Etkisi programının bu haftaki bölümünde konumuz İŞKENCE.

  • cover play_arrow

    Kocaman Gözler İçinde ”İŞKENCE” | Sınır Etkisi
    pod04

 

 

إعداد وتقديم: Kader Işık

وسوم: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , .

الإعلام الموجّه يشوه الحقيقة في بلادنا ويطيل أمد الحرب..

سوريا بحاجة للصحافة الحرة.. ونحن بحاجتك لنبقى مستقلين..

ادعم عنب بلدي

دولار واحد شهريًا يصنع الفرق..

card_giftcard اضغط هنا للمساهمة

Rate it
الحلقة السابقة
Sınır Etkisi
2
play_arrow
share playlist_add
close
  • 2

تعليمي

En Sevilmeyen Irk! ”Mülteci” | Sınır Etkisi

pod04 يونيو 20, 2024

Dünyanın pek çok bölgesinde mülteciler ile ilgili sorunlar yaşanıyor. Göçmen-mülteci meselesi çok boyutlu. Haliyle sorunlar da tek taraflı değil. İklim krizinin derinleşmesi ve önümüzdeki yıllarda bu sebeple başlayacak yeni göç dalgaları dünyanın karşı karşıya kaldığı ve daha fazla kalacağı bu gerçeklikten kaçamayacağını gösteriyor.  Bir yanda insan kaynağı açığı ile karşı karşıya kalan, her geçen gün nüfusu azalıp yaşlanan uluslararası sözleşmeleri açıkça ihlal eden Batı, bir yanda Türkiye gibi göç konağı pozisyonundaki ülkeler bir yanda dünyanın dört bir yanında yükselişe geçen milliyetçilik,  ekonomik kriz ve sonu gelmeyen savaşlar... Öte yanda insanlık, herkesin müreffeh bir hayat sürme arzusu…

قراءة المزيد trending_flat