play_arrow

اجتماعي

Rehine ”Celladına Aşık Olmak” | Sınır Etkisi

pod04 يناير 23, 2024 3


Background
share close

Stockholm Sendromu, esir edilmeye karşı verilen psikolojik bir tepkidir. Halk dilinde buna ”celladına aşık olmak” da denir. Buna maruz kalan kişi kendisini rehin alan kişiye karşı sempati duyar ve onunla bağ kurmaya başlar.

Günümüzdeki örneğin Filistin-İrail olaylarında Hamas’ın rehin aldığı İsrail’lileri takas ettiği sırada alınan görüntüler,

”Esir takasında dikkat çeken görüntü! İsrailli rehine, Kassam Tugayına aşık mı oldu?” sorularını beraberinde getirmişti.

Sınır Etkisi programında bugün sizlerle çatışma sırasında rehin alınırsak neden ”düşman dediğimiz karşı tarafa karşı sevgi besleriz?” sorusunun cevabını arıyoruz.

 

  • cover play_arrow

    Rehine ”Celladına Aşık Olmak” | Sınır Etkisi
    pod04

إعداد وتقديم: Kader Işık

وسوم: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , .

الإعلام الموجّه يشوه الحقيقة في بلادنا ويطيل أمد الحرب..

سوريا بحاجة للصحافة الحرة.. ونحن بحاجتك لنبقى مستقلين..

ادعم عنب بلدي

دولار واحد شهريًا يصنع الفرق..

card_giftcard اضغط هنا للمساهمة

Rate it
الحلقة السابقة
Sınır Etkisi
2
play_arrow
share playlist_add
close
  • 2

اجتماعي

Bir Savaş Silahı ”Açlık” | Sınır Etkisi

pod04 يناير 18, 2024

Mevcut savaş ve çatışmalar sonucunda açlıkla burun buruna gelen insanlar, başka topraklara göç etmekte ya da her kim olursa olsun onlara gıda yardımı yapan kişi, kurum ve gruplarla iş birliği yapmak zorunda kalmaktadır.  Nitekim Suriye’de, Yemen’de, Somali ve Güney Sudan’da gıda kontrolünün büyük bir kısmını yasa dışı gruplar yürütmektedir.  Öte yandan silahlı gruplar ile diktatör yöneticiler tarafından bir iç iktidar mücadelesi ve psikolojik savaş taktiği olarak kullanılan açlık, yeni militanlar devşirmek için de en pratik yoldur. Günlerce, haftalarca, hatta aylarca yiyecek bir lokma ekmek bulamayan, ailesine ve çocuklarına bakmakta güçlük çeken, bulunduğu bölgeden ayrılacak imkâna sahip olmayan insanlar, bir müddet sonra bir sonraki öğünde kendini, ailesini ve çocuklarını doyurma sözü veren şiddet gruplarına katılacak, dolayısıyla radikalleşecektir.

قراءة المزيد trending_flat