play_arrow

اجتماعي

”Git. Yaşa. Ol.” | Sınır Etkisi

pod04 مارس 21, 2024 2


Background
share close

Annesi korkmuş çocuğa veda ederken, filme adını veren sözleri söyler: “Git. Yaşa. Ol.” “Git” İsrail’de güvenliği bulması için acil bir talimattır. “Yaşa”, ani bir şansı yakalayarak hayatta kalmayı ve başarılı olmayı önerir. “Ol” ise daha karmaşıktır ve film, göç ve göçmenlik dünyasında, kimliklerin alındığı, dayatıldığı, bulanıklaştığı ve yeniden oluşturulduğu bir dünyada ne anlama geldiğine sürekli dikkat çeker.

Live and Become, sadece bir kişinin kimlik arayışını değil, aynı zamanda göç, ayrımcılık, aile bağları ve insanlık hallerini ele alan güçlü bir film olarak öne çıkar. Bugün sizlerle gerçek yaşanmış hikayeden uyarlanmış olan ”Live and Become” filmini konuşuyoruz..

 

  • cover play_arrow

    ”Git. Yaşa. Ol.” | Sınır Etkisi
    pod04

 

إعداد وتقديم: Kader Işık

وسوم: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , .

الإعلام الموجّه يشوه الحقيقة في بلادنا ويطيل أمد الحرب..

سوريا بحاجة للصحافة الحرة.. ونحن بحاجتك لنبقى مستقلين..

ادعم عنب بلدي

دولار واحد شهريًا يصنع الفرق..

card_giftcard اضغط هنا للمساهمة

Rate it
الحلقة السابقة
Sınır Etkisi
2
play_arrow
share playlist_add
close
  • 2

توثيقي

Su Gibi Ol: Bruce Lee | Sınır Etkisi

pod04 مارس 14, 2024

Kung fu filmi deyince bir çoğumuz için akla gelen ilk isim, şüphesiz Bruce Lee. Bruce Lee, 70'lerin en büyük poster figürlerinden biriydi. 'Kungfunun kaderini değiştiren adam' sıfatının yanında beyazperdeye yön verdiği filmler de dönemin popüler kültürüne atılan büyük imzalardı. Ancak asıl savaşı, o güne kadar ‘komik-ezik’ rollerde karikatürize edilmekten öte kıymet görmeyen Asya kökenli oyuncuların itibarını yükselterek kazanmıştır. Hollywood’a ön kapıdan kabul edilmese de yılmamış ve kendi kapısını açmış, hatta yapımcılara ardına kadar açtırmıştır.

قراءة المزيد trending_flat